9 hybridarbejdsmodeller du kan bruge

Hybrid arbejdsmetoder

Hybrid arbejdsmetoder

Arbejdsgivere fokuserer mere end nogensinde på at give medarbejdere fleksibilitet, skabe fælles formål og opbygge dybere forbindelser med medarbejderne og hybridarbejde kan hjælpe virksomheder med at balancere fleksibilitet, samarbejde og engagement.

De seneste år har den traditionelle 9-5 arbejdsdag set nye arbejdsmodeller dukke op; en af disse er hybridarbejdsmodellen – en blanding af kontor- og fjernarbejde. Faktisk har 54% af virksomhederne en fjern- eller hybridarbejdsplan og har ikke planer om at bringe medarbejderne tilbage på kontoret fuldtid.

Der er mange hybridarbejdsmodeller, som organisationer kan adoptere og implementere for at imødekomme deres medarbejderes forskellige behov. Lad os udforske nogle af de mest populære hybridarbejdsplaner nedenfor

Faste kontordage

En fast hybridarbejdsmodel betyder, at der er en fælles tilgang, som alle i virksomheden følger. For eksempel arbejder alle på kontoret mandag og tirsdag, med mulighed for hjemmearbejde onsdag, torsdag og fredag. Alternativt arbejder alle på kontoret den første dag i hver måned, men kan arbejde hvor som helst de øvrige dage.

Virker bedst for: Virksomheder med dedikeret kontorplads, der kan rumme alle medarbejdere og som ikke kræver, at medarbejderne er til stede fem dage om ugen.
Ikke bedst for: Virksomheder med begrænset kontorplads og roller, der kræver meget personligt samarbejde eller brug af specialudstyr, der kun er tilgængeligt på kontoret.

Fuld autonomi

Hver medarbejder får lov til selv at beslutte, hvornår og hvor de arbejder uden restriktioner. Envoys AT Work-undersøgelse fandt, at 56%  af de adspurgte virksomheder, der har indført en hybridarbejdsmodel, tillader medarbejderne at vælge, hvilke dage de kommer på kontoret.

Virker bedst for: Virksomheder, der ønsker at tilbyde ultimativ fleksibilitet og bedre balance mellem arbejde og privatliv.
Ikke bedst for: Roller, der kræver meget samarbejde og støtte fra teammedlemmer og ledere, samt virksomheder med hyppige personlige møder.

Asynkron arbejdstid

Asynkront arbejde betyder, at medarbejdere ikke er forpligtet til at arbejde på bestemte tidspunkter, hvilket betyder, at størstedelen af kommunikationen ikke vil være synkron. For eksempel vil svar på e-mails blive forsinket. Medarbejdere kan arbejde, når det passer dem bedst, hvilket gør det muligt for folk i forskellige tidszoner at arbejde som en del af et team.

Virker bedst for: Roller, der ikke kræver meget samarbejde eller en stram tidsplan.
Ikke bedst for: Teams, der har brug for tæt kontakt og kræver den hurtighed og effektivitet, som realtids samarbejde bringer.

Halv dag på kontoret, halv dag hjemme

En anden hybrid fjernarbejdsplan tilbyder medarbejdere en opdeling mellem at arbejde på kontoret og arbejde hjemmefra hver dag. Medarbejdere får ofte mulighed for at vælge, om de vil komme på kontoret om morgenen eller om eftermiddagen.

Virker bedst for: Skabe en sund balance mellem medarbejdernes fleksibilitet og fremme samarbejde på arbejdspladsen.
Ikke bedst for: Virksomheder, der ønsker at ansætte kandidater fra en bredere talentmasse og søger maksimal produktivitet fra deres medarbejdere.

Kontor som førstevalg

Organisationer, der tager en kontor som førstevalg tilgang, kræver, at medarbejdere primært kommer på arbejde på et kontor og lejlighedsvis tillader fjernarbejde. Der kan være visse stillinger i en virksomhed, der er mere egnede til fjernarbejde sammenlignet med andre, og arbejdsplaner vil blive aftalt fra sag til sag.

Virker bedst for: Job og virksomheder, der normalt kræver fysisk tilstedeværelse.
Ikke bedst for: Medarbejdere med lang pendling eller plejeforpligtelser, der kræver mere fleksibilitet

En uge om måneden på kontoret

En underudnyttet hybridarbejdsplan er en uge-på-kontoret tilgangen. Medarbejdere får lov til at arbejde hvor som helst de vil (inklusive kontoret) i tre uger hver måned, og den sidste uge ser alle samlet på kontoret til teammøder, personligt læring og udvikling og sociale begivenheder.

Virker bedst for: Virksomheder, der ønsker at give deres medarbejdere fleksibilitet, men også ønsker at styrke samarbejde.
Ikke bedst for: Medarbejdere, der bor langt væk fra kontorsteder og har brug for større fleksibilitet i deres arbejdsplaner hele tiden.

Tre dage på kontoret, to dage hjemme (3/2)

Dette er en af de mest populære hybridarbejdsplaner, hvor medarbejdere skal arbejde på kontoret mindst tre dage om ugen og kan arbejde hjemmefra de resterende to dage. Gallup fandt, at procentdelen af hybride arbejdstagere, der arbejder på kontoret tre dage om ugen, steg fra 18% i 2022 til 24% i 2023.

Virker bedst for: Organisationer, der ønsker at opnå en balance mellem fordelene ved personligt samarbejde og den fleksibilitet, som fjernarbejde tilbyder medarbejdere.
Ikke bedst for: Medmindre kontordage er specificeret af arbejdsgiveren (hvilket reducerer fleksibiliteten for medarbejderne), kan denne model skabe planlægningsproblemer for personlige møder og samarbejde om projekter.

Skiftende uger

I denne hybridarbejdsmodel tilbringer medarbejdere en fuld arbejdsuge på kontoret, efterfulgt af en fuld uge med fjernarbejde fra en lokation efter eget valg. Denne hybridplan sigter mod at opnå en balance mellem personligt samarbejde og fleksibiliteten ved fjernarbejde.

Virker bedst for: Virksomheder, der stadig ønsker at se medarbejdere regelmæssigt på kontoret og reducere den isolation, som fjernarbejde kan forårsage.
Ikke bedst for: Denne model er uegnet til virksomheder, der ønsker at minimere forstyrrelser for medarbejderne og prioritere produktivitet.

Team-drevet

Med denne hybridarbejdsplan bestemmer hvert team de dage, hvor medarbejderne vil arbejde på kontoret

Virker bedst for: Tilpasning til hvert teams individuelle behov og forbedring af teamsamarbejde.
Ikke bedst for: Meget store teams (da det kan være udfordrende at koordinere dage, der fungerer for alle).

Ved at præsentere disse 9 hybridarbejdsmodeller håber vi at inspirere HR-professionelle til at skabe en arbejdsopsætning, der både er effektiv og gavnlig for både organisationen og medarbejderen. At finde den rette hybridarbejdsmodel kræver, at du undersøger din organisations og medarbejderes behov, virksomhedskulturen og hvad der vil føre til bedre produktivitet og samarbejde for alle.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

Abonner på vores nyhedsbrev